ß

ParkinsonNet

ParkinsonNet

Wij zijn als praktijk sinds 2012 aangesloten bij het ParkinsonNet. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen.

Bijna 3.000 gespecialiseerde zorgverleners (o.a. neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit netwerk. Het netwerk is onderverdeeld in regio’s die zijn gecentreerd rond één of meerdere maatschappen neurologie van de regionale ziekenhuizen.

Verschillende mono- en multidisciplinaire bijeenkomsten per jaar geven een duidelijk beeld van wat er in de regio speelt en houden de lijnen tussen de verschillende zorgverleners rondom de parkinsonpatiënt kort.

 

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson en parkinsonismen

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn voor doorverwijzing naar een fysiotherapeut of oefentherapeut. Enkele voorbeelden zijn: u ervaart problemen bij dagelijkse bewegingen, u heeft een verminderde conditie, u heeft nek- of schouderklachten, u bent het afgelopen jaar meerdere malen gevallen en bent hierdoor geneigd om minder te bewegen. De fysiotherapeut kan u bij deze problemen en klachten begeleiden en adviseren.

 

Sinds oktober 2018 heeft fysiotherapie Lent een Parkinson sportgroep op onze locatie St. Jozef. De les is op dinsdag van 11.30 tot 12.30 uur

 

Handige links met informatie over Parkinson: