ParkinsonNet

ParkinsonNet

Wij zijn als praktijk sinds 2012 aangesloten bij het ParkinsonNet. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen.

Bijna 3.000 gespecialiseerde zorgverleners (o.a. neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit netwerk. Het netwerk is onderverdeeld in regio’s die zijn gecentreerd rond één of meerdere maatschappen neurologie van de regionale ziekenhuizen.

Verschillende mono- en multidisciplinaire bijeenkomsten per jaar geven een duidelijk beeld van wat er in de regio speelt en houden de lijnen tussen de verschillende zorgverleners rondom de parkinsonpatiënt kort.

 

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson en parkinsonismen

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn voor doorverwijzing naar een fysiotherapeut of oefentherapeut. Enkele voorbeelden zijn: u ervaart problemen bij dagelijkse bewegingen, u heeft een verminderde conditie, u heeft nek- of schouderklachten, u bent het afgelopen jaar meerdere malen gevallen en bent hierdoor geneigd om minder te bewegen. De fysiotherapeut kan u bij deze problemen en klachten begeleiden en adviseren.

Tijden Parkinson sportgroep:

Dinsdagochtend bij St. Jozef van 11.00 tot 12.30 uur (twee blokken van 45 minuten).

Dinsdagmiddag bij St. Jozef van 14.00 tot 15.00 uur

Donderdag ochtend bij Thermion van 9.00 tot 10.00 uur en van 10.30 tot 11.30 uur.

Donderdag middag bij Thermion van 16.00 tot 17.00 uur.

 

Handige links met informatie over Parkinson: