ß
Veelgestelde vragen

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wij hebben als zorgverlener contracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Het aantal behandelingen dat voor vergoeding in aanmerking komt, verschilt per zorgverzekeraar en per aanvullende verzekering. U kunt dit nakijken in uw polisvoorwaarden.

Chronische aandoening
Patiënten met een chronische aandoening die vermeld staat op ‘lijst Borst’ komen in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden echter niet uit de basisverzekering vergoed, maar uit de aanvullende verzekering. Indien de aanvullende verzekering voor deze 20 behandelingen niet toereikend is, moet u zelf een bedrag bijbetalen.

Fysiotherapie is vrij toegankelijk. Dit betekent dat u in veel gevallen geen verwijzing nodig heeft van de huisarts of specialist. Voor chronische indicaties, zoals bijvoorbeeld na een beroerte of operatie is wel een verwijzing nodig. Ook kinderen onder 18 jaar hebben een verwijzing van de huisarts nodig.

U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Afspraken die niet of te laat geannuleerd zijn worden aan u persoonlijk in rekening gebracht.

Indien medisch noodzakelijk kan de therapeut bij u aan huis komen. Hiervoor is een schriftelijke verwijzing van de huisarts of specialist nodig.